Bewust Holistisch - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

 

FYTOTHERAPIE

Fytotherapie komt van het Griekse ‘fytos’ (plant) en ‘therapeia’ (behandeling). Het maakt dus gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen.

Kruiden en planten waren waarschijnlijk de eerste geneesmiddelen die de mens voorhanden had, waardoor er nu eeuwenlange ervaring en kennis is opgebouwd rond de geneeskrachtige werking van kruiden. Heilzame kruiden en planten bevatten stoffen die niet alleen het herstel van ons lichaam stimuleren, maar ook een meer algehele, diepere werking hebben op onze gesteldheid.Fytotherapie is niet bij alle aandoeningen als hoofdtherapie bruikbaar. Daarom wordt het vaak ingezet als onderdeel binnen een natuurgeneeskundige behandeling.

De voordelen zijn:

  • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige stoffen;
  • Goed toepasbaar naast andere medicijnen door weinig of geen wisselwerking;
  • Er ontstaat geen gewenning tijdens het gebruik en
  • De middelen die voor fytotherapie toegepast worden zijn niet chemisch of synthetisch geproduceerd. Hierdoor treden er geen bijwerkingen op, of zijn deze aanzienlijk minder.
  • De exacte werking van een groot aantal planten en plantendelen is in de loop der jaren, in een aanmerkelijk aantal wetenschappelijke studies, reeds aangetoond.

MAAK EEN AFSPRAAK