Bewust Holistisch - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

 

MIJN VERHAAL

 

Laat ik mezelf eerst eens voorstellen.

Welkom op mijn website.

Ik ben Peter de Moor (1976), HBO gediplomeerd natuurgeneeskundige. Ik woon in Woensdrecht, samen met mijn vrouw en zoon.

De naam van mijn praktijk "Bewust Holistisch" is niet zo maar willekeurig gekozen. Na jarenlang met een behoorlijk overgewicht en de nodige ziektes zoals astma, chronische bronchitis, hooikoorts, gewrichtspijnen en de nodige voedselallergieën rondgelopen te hebben werd het hoog tijd om hier iets aan te gaan doen. Altijd met vermoeidheidsklachten, niet te stoppen honger en een arsenaal aan farmaceutische medicijnen in gebruik was nou niet echt het ideale recept om in goede gezondheid oud te worden. Hier moest ik iets aan gaan doen van mezelf, maar nog meer medicijnen gaan gebruiken was voor mij geen optie. Dit moest anders kunnen dacht ik. Een gezonde levensstijl begon mijn interesse te krijgen en door heel bewust in het leven te gaan staan werd deze interesse vanzelf een hobby want ik ging experimenteren met gezonde voeding in plaats van alles wat uit een fabriek komt in de vorm van kant-en-klare pakjes en zakjesmaaltijden. Ik begon me te verdiepen in alles wat in ons eten gestopt wordt in de vorm van E-nummers om het er maar aantrekkelijker uit te laten zien, smaken, langer houdbaar te laten zijn en het een mooi kleurtje te geven. Toen kwam ik er achter dat ik in de medische toestand gekomen was door alles wat via mijn mond in mijn lichaam terecht kwam.

Mijn leefpatroon veranderde van onbewust ongezond naar bewust gezond. Wat er vervolgens gebeurde was dat ik veel overgewicht kwijtraakte en mijn lichaam kwam in balans. Vermoeidheid maakte plaats voor een vitaal en gezond gevoel. Mijn astma, bronchitis en hooikoorts verdwenen. Ik kon zonder medicijnen door het leven gaan. Dit vergrootte mijn interesse nog meer en de hobby werd een ware passie. Hier moest ik meer mee gaan doen. Bewust in het leven gaan staan betekende naast het in orde krijgen van mijn fysieke lichaam ook mentaal sterk worden en ontdekken tot welke mooie, krachtige dingen een mens in staat is. Dit resulteerde in de opleiding tot holistisch-energetisch therapeut. Ook het vertrouwen in het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam met hulp van de natuur werd voor mij steeds normaler. Om deze reden ben ik reguliere medische kennis op HBO niveau volgens de westerse geneeskunde gaan studeren. Orthomoleculaire geneeskunde was hierna voor mij een logisch vervolg. Dit is de leer van wat het menselijk lichaam nodig heeft om in optimale gezondheid te kunnen verkeren zodat chronische ziektes zoals de ziekte van Crohn, Coeliakie, chronische ontstekingsziekten, diabetes en nog vele andere ziektebeelden op natuurlijke wijzen kunnen genezen. 

Orthomoleculaire geneeskunde was uiteindelijk de voorwaarde om klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) te kunnen gaan studeren bij CPNI Europe. kPNI is het praktiseren van functionele geneeskunde. Binnen de functionele geneeskunde 

De mens als geheel zien vanuit het fysieke lichaam, psyche, levensstijl, overtuigingen en gedachtepatronen betekent een holistische benadering. Vandaar de keuze voor de naam van mijn praktijk “Bewust Holistisch”, wat voor mij betekent bewust in het leven te staan volgens een holistische benadering van de mens in zijn geheel. Door de therapievormen die ik geleerd heb kan ik kijken naar alle invalshoeken. Met een enkelvoudige therapievorm of een combinatie hiervan kan met maatwerk het optimale behandelplan voor u samengesteld worden zodat naar genezing en een gezond leven gewerkt kan worden. Om te weten te komen wat welke therapievorm inhoudt verwijs ik u graag door naar de “Therapievormen” verder op mijn website. Hou daarnaast mijn website met enige regelmaat in de gaten. In de natuurgeneeskunde raak je nooit uitgeleerd. Met nog enkele studies in het vooruitzicht kan ik dan ook steeds meer therapievormen aan gaan bieden en zal dit na het behalen hiervan direct bekend maken op mijn site. 

Veel mensen hebben jammer genoeg nog nooit gehoord van Functionele geneeskunde, maar deze beweging van hoog opgeleide artsen en therapeuten begint steeds meer ruimte te krijgen binnen de Westerse geneeskunde. Gelukkig vergoeden veel verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vaak een deel van deze kosten.

Functionele geneeskunde is een evolutie in de medische praktijk die beter aansluit op de zorgbehoeften van de huidige tijd. Het is een systeem-georiënteerde, op wetenschap gebaseerde benadering die bepaalt HOE en WAAROM ziekte optreedt en de gezondheid herstelt door de onderliggende oorzaken van ziekte voor elk individu aan te pakken.
Door de traditionele symptoom gerichte focus van de medische praktijk te verleggen naar een meer patiëntgerichte benadering, richt functionele geneeskunde zich tot de hele persoon, niet alleen op een geïsoleerde klacht. Hier dus de holistische benadering, niets wordt gebagatelliseerd.

De meeste van mijn patiënten zijn zo ontregeld dat meerdere systemen in het lichaam niet meer goed werken en geholpen moeten worden. Zeer belangrijk want elk systeem in uw lichaam is volledig afhankelijk van elkaar. 

Het vereist een gedetailleerd en diep begrip van uw unieke genetica, biochemie, fysiologie en lifestyle factoren en maakt gebruik van die informatie om gepersonaliseerde behandelplannen op te stellen die leiden tot verbeterde gezondheidsresultaten.
Uw specifieke behandelplan zal westerse medische interventies integreren met wat soms als “alternatieve” of “complementaire” benaderingen wordt beschouwd, zoals onder meer voeding, botanische medicijnen, supplementen, ontgiftingsprogramma’s, stress beheersingstechnieken en lichaamsbeweging en houding.

Binnen de kPNI/functionele geneeskunde is er geen one-size-fits-all behandeling, dus zelfs als u en een vriendin van u dezelfde symptomen of aandoening hebben, krijgt u niet hetzelfde behandelplan.
Simpel gezegd, functionele geneeskunde is gericht op het opnieuw in evenwicht brengen van lichaamssystemen in een staat van harmonie, zodat u de ultieme gezondheid en vitaliteit kunt hebben! In plaats van overleven weer leven.
Dus als u lijdt aan een chronische ziekte of een verzameling onverklaarbare symptomen heeft, kan het werken met functionele geneeskunde u helpen om diepgaande inzichten te krijgen die uw gezondheid kunnen veranderen.
De vorm van aanpak berust op een partnership tussen patiënt en behandelaar waar het doel is te werken  de totale patiënt in plaats van de ziekte te bestrijden met een pil als symptoombestrijder.

Als expert in functionele diagnostische voeding behaal ik resultaten door:
Systematisch werken (in volgorde van belangrijkheid)
Focussen op het optimaliseren van de hele gezondheid (niet alleen op het beheersen van symptomen)
Testen en klinische diagnostiek uitvoeren om genezingsmogelijkheden te identificeren (niet alleen te gissen)
Educatie over veranderingen in levensstijl (niet alleen medicatie, supplementen of voedselbeperkingen)
Mij te verdiepen in u, niet alleen op uw klacht

Waarom kiezen voor functionele geneeskunde?
Veel mensen worden niet goed gediagnostiseerd of krijgen te horen dat “ze er maar mee moeten leven”. Of de klachten vallen “binnen de norm’ wat zoiets betekent als net niet doodgaan maar je wel doodziek ziek voelen.
luister naar u en er is tijd genoeg om uw klachten te bespreken.  Ook heb ik een aantal testen die (nog) niet gebruikt worden door uw eigen arts waardoor ik waarschijnlijk wél kan vinden wat er mis is.
Ik kijk ook naar meerdere oorzaken omdat het lichaam een geheel is van systemen. Zie het maar als een dominobaan, gaat er een dominosteentje om dan heeft dat vaak een enorme impact op het hele systeem. En in tegenstelling tot reguliere artsen waar u meestal binnen 8 minuten weer buiten staat met een recept, waarbij u het ervaart alsof u niets meer bent dan een zieke lever of een beschadigd gewricht. U krijgt dus meer tijd meer aandacht en een veel meer holistische aanpak wat uw klachten betreft.

In de reguliere geneeskunde wordt vaak nog lokaal en op ziektebeeld behandeld, niet vanuit de patiënt als geheel , als individu met een uniek lichaam, gestel ( constitutie) en unieke persoonlijke omstandigheden. Er is te weinig praktische kennis over voeding, over de samenhang van voeding en gezondheidsproblemen en orgaansystemen in het lichaam. Zo worden onderlinge oorzaken van en samenhang tussen klachten vaak niet (h)erkend. Ik vertel mijn patiënten dat erfelijkheid het geweer laadt, maar de omgeving haalt de trekker over. De manier van eten, bewegen, omgaan met stress  en de blootstelling aan gifstoffen uit het milieu dragen allemaal bij aan de vorming en het verloop van chronische aandoeningen. We worden wel steeds ouder maar 1 op de 4 mensen in Nederland  heeft al een chronische aandoening boven de 40 jaar.

Ook heb ik een Rayonex PS1000 Polar bioresonantie apparaat in mijn praktijk zodat het genezingsproces ook ondersteund kan worden volgens de trillingsgeneeskunde volgens Paul Schmidt.