Bewust Holistisch - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

 

THERAPIEVORMEN

Orthomoleculaire Geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, natuurlijke middelen gebruikt bij de behandeling. Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom wordt deze geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd.

LEES VERDER...

Bioresonantie Therapie

De therapie van de toekomst
Bioresonantie therapie (BRT) is een geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. Deze verstoring(en) kunnen met een bioresonantie-apparaat worden vastgesteld. Afhankelijk van de richting van bioresonantie kan een verstoring hersteld worden met bioresonantie-apparatuur, bijvoorbeeld door specifieke trillingen toe te dienen die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen.

LEES VERDER...

Fytotherapie

Fytotherapie komt van het Griekse ‘fytos’ (plant) en ‘therapeia’ (behandeling). Het maakt dus gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen.

Kruiden en planten waren waarschijnlijk de eerste geneesmiddelen die de mens voorhanden had, waardoor er nu eeuwenlange ervaring en kennis is opgebouwd rond de geneeskrachtige werking van kruiden. Heilzame kruiden en planten bevatten stoffen die niet alleen het herstel van ons lichaam stimuleren, maar ook een meer algehele, diepere werking hebben op onze gesteldheid.

Fytotherapie is niet bij alle aandoeningen als hoofdtherapie bruikbaar. Daarom wordt het vaak ingezet als onderdeel binnen een natuurgeneeskundige behandeling.

LEES VERDER...

Holistisch-Energetische Therapie

Stress, de meeste mensen hebben hier wel eens mee te maken. Maar waar ligt de grens tussen gezonde stress en de stress die er uiteindelijk voor zorgt dat we er zelfs ziek van kunnen worden.

Een bepaalde mate van stress voor korte duur kan heel gezond zijn en houdt ons alert wanneer dat nodig is. Maar wat als de denkbeeldige emmer begint over te stromen? Als we hier te lang mee rond blijven lopen kan dit ontaarden in overspannenheidsklachten en uiteindelijk belanden we in een burn-out.

Holistisch-energetische therapie is er op gericht om te achterhalen waar de werkelijke oorzaak van de stressfactoren zit, om deze vervolgens vanaf de kern aan te pakken. Holistisch-energetische therapie is gericht op het ontdekken waar de kern van de stress zit en deze op te lossen met behulp van wetenschappelijk bewezen meditatieve- en Mindfulness Based Stress Relief (MBSR) therapievormen. Naast het terugvinden van de innerlijke rust geeft deze therapievorm ook handvaten mee aan de cliënt om stress die eventueel de kop op steekt in een vroeg stadium te herkennen bij jezelf en er op in te grijpen om dit ook weer los te kunnen laten.

Om tot de kern van ‘het probleem’ te komen maak ik gebruik van verschillende energetische technieken. Klik hieronder op 'Lees Verder' om te lezen wat dat inhoudt.

LEES VERDER...