Bewust Holistisch - Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen

 

KRUIDENWANDELINGEN

 De winter begint op z'n einde te lopen. Nog een paar weken en het wordt eindelijk weer lente. De dagen worden langer en de zonnekracht wordt weer intenser. Een van de mooiste dingen die dan gebeurt is dat de natuur ons weer gaat voorzien van vele geneeskrachtige planten die ingezet kunnen worden om een heel scala aan ziektes en medische ongemakken te verhelpen of te verminderen.

Maar waar begin je en hoe herken je de juiste kruiden en planten die ingezet kunnen worden als natuurlijke thuisapotheek. Om bekend te raken met het herkennen, de manier van oogsten en de verwerkingsvormen tot het ingezet kan worden als natuurlijk geneesmiddel organiseer ik kruidenwandelingen in de prachtige natuurgebieden rond gemeente Woensdrecht.

De aankomst is tussen 09:00 uur en 09:30 uur bij mijn praktijk. Daarna zullen we gezamenlijk richting de natuur gaan. Tijdens de wandeling zal ik het nodige vertellen over hoe geneeskrachtige planten herkend kunnen worden en waar ze voor ingezet kunnen worden. Gedurende de wandeling zullen we diverse geneeskrachtige kruiden oogsten en zijn we rond het middaguur terug in mijn praktijk. Hier wordt door mij een gezonde (orthomoleculaire) lunch aangeboden, uiteraard rekening houdend met eventuele voedselallergie van iedere deelnemer.

Na de lunch gaan we gezamelijk aan de slag met de geoogste kruiden en gaan we zit verwerken tot bijvoorbeeld een zalf om kneuzingen en blauwe plekken sneller te laten genezen of een tinctuur om de lichaamsweerstand te verhogen. Na afloop krijgt u allemaal wat mee van het gemaakte eindproduct ter attentie.

De kosten voor de kruidenwandeling zijn €37,50 (lunch is inbegrepen)

Hou deze website goed in de gaten want binnenkort worden de eerste datums bekend gesteld. Wilt u zichzelf opgeven voor een van de kruidenwandelingen, vul dan vrijblijvend het onderstaande contactformulier in.